6/07/2014

Esittelyssä: Villa Idur


Villa Idur löytyy osoitteesta:
BLOGGAUS

Koska aloitit bloggaamisen ja miksi? 

- Kun kaupat saaritilasta oli sinetöity vajaa kaksi vuotta sitten, päätin siltä seisomalta aloittaa blogin. Tiesin, että taival Idurin kunnostuksen parissa tulisi olemaan pitkä ja antoisa, mutta myös tuskainen; tähän projektiin tulisi sisältymään kaikenlaista! Siksi ajattelin, että itseäni varten olisi hyvä tallentaa pienetkin kehitysaskeleet. Blogiin kun arkistoituvat päivämäärineen sekä kuvat että ajatukset.

Mielessä pilkahti tuolloin myös ajatus, että ränsistyneen kalastajatilan palauttaminen jälleen idylliseksi saaristolaismiljööksi saattaisi kiinnostaa muitakin. Suurempia tavoitteita tai odotuksia blogin suosiosta minulla ei kylläkään ollut.


Mitä blogistasi löytyy? 

- Villa Idur on entisöintiblogi, mutta ei vain sitä. Rakennamme miljöötä, emme yhtä taloa. Näin ollen saaristo, lifestyle, merellinen kulttuurimaisema, vanhojen kalusteiden kunnostus ja tilan eri rakennusten sisustaminen ovat tärkeitä aiheita minulle.

Toivon voivani välittää saaristolaistunnelmaa ja siihen liittyvää yksinkertaista elämänmuotoa, jota aiemmin olemme toteuttaneet veneilemällä. Nyt elämämme kulminoituu tähän tilaan. Näin kesäisin mukaan putkahtaa myös jokunen kirjoitus lammasfarmauksesta.


Parasta bloggaamisessa on?

- Villa Idur -tila on yksi merkittävimpiä sisältöjä elämässäni. Blogin kautta voin työstää ja jäsentää itselleni tärkeitä asioita ja elämäntyyliä. Blogi auttaa oivaltamaan, kuinka onnekas olen. Vuorovaikutus ja asioiden jakaminen samanhenkisten lukijoiden kanssa on tämän ohella muodostunut todella tärkeäksi.


Bloggausurasi tähänastinen kohokohta on? 

- Lukijoiden ilmaantuminen. En alussa ajatellut, että blogillani voisi joskus olla 200 rekisteröitynyttä  lukijaa. Lukijoilta tuleva tsemppi on uskomaton voimavara.


Millainen visio sinulla on blogisi suhteen? 

- En varta vasten kehitä blogia, se kehittyy orgaanisesti oman työmme edetessä tai oman ajatteluni muuttuessa. Olen tosin alusta asti ylläpitänyt tiettyjä periaatteita. Kerrottavaa ja rönsyiltävää olisi usein vaikka kuinka paljon, mutta tykkään “toimittaa” postaukset siten, että valitsen kulloinkin yksittäisille päivityksille punaisen langan – asian – johon kerralla keskityn.


Suosikkiaiheitasi ovat?

- Itse miljöön lisäksi sanoisin, että huonekalujen kunnostus, pienet etenemiset remontissa, sisustaminen sekä kivat, alkuperäisen näköiset yksityiskohdat, jotka liittyvät kalastustilaan.

SISUSTAMINEN JA OMA TYYLI

Millaisesta kodista / kodeista bloggaat?

- Kerron melko tasaisesti kaikista tilamme rakennuksista, joita on kaikkiaan seitsemän. Rakennukset ovat 1910- ja -20-luvuilta. Kaikilla niillä on oma luonteensa ja sisustan niitä sen mukaan.

Päätalon entisöinti on vasta alkutekijöissään, samoin veden päällä lepäävän venevajan. Nämä tulevat olemaan tärkeimpiä kirjoitusaiheitani tulevaisuudessa, kun taas tähän asti eniten esillä olleita rakennuksia ovat olleet asuttamamme rantamökki, sauna ja kesäkeittiöni.

Pidän siitä ajatuksesta, että voimme fiiliksen mukaan viettää aikaa joko päätalon valoisalla ja piirun verran fiinimmällä kuistilla taikka istua iltaa kamiinan lämmössä karussa rantamökissä. Myös pihapiirin ylläpito ja lampaat, jotka maisemoivat niittyä, kuuluvat kokonaiskuvaan!


Mottosi sisustuksessa?

- Luonteikkuus ja laatu syntyvät aidoista materiaaleista ja niiden yhdistelystä. Luonnonmateriaalit ovat kestäviä ja ilmeikkäitä. Ajan kerroksellisuus saa näkyä. Oma nykyaikamme saa mieluusti myös tulla esiin, mutta sopusoinnussa vanhan kanssa. Emme pelkästään ennallista, vaan teemme tilasta kokonaisuutta itseämme varten alkuperäisyyttä kunnioittaen.


Suurin ahaa-elämyksesi sisustamisen suhteen? 

- Tärkein oivallus on, että sisustaa paikkaan sopivalla tavalla. Saaristolaisessa miljöössä voi paikoin leikitellä pirteiden värien kanssa, mutta oleellista on, että kokonaisuus säilyy yksinkertaisena. Värien rinnalla näkyvät ajan patinoittamat, raa'at pinnat.


Millainen oma tyylisi on?

- Paikkamme ei ole ylellinen ja romanttinen pitsihuvila, vaan elinkeinotila vaativissa olosuhteissa – parhaimmillaan sellaisena kaunis, mutta koruton. Turhaa tavaraa vältän viimeiseen asti. Jäljelle jää vain se, mikä on oleellista.

Tyyliperiaatteeni on, että tyyli ei vaihdu sesonkien tai vuosien vieriessä. Kun hankin huonekalun tai tekstiilin, se on paikkaansa sopiva vielä kymmenenkin vuoden päästä. Pidän melkein mistä tahansa raikkaasta väristä yhdistettynä luonnonmateriaalien sävyihin, jotka useimmiten liikkuvat harmaa-ruskea -akselilla.


Mistä kalusteesta et luopuisi mistään hinnasta?

- Lempiasiat kotimme sisustuksessa ovat taideteoksia, vintage-lamppuja tai peilejä, joista en haluaisi koskaan luopua. Villa Iduriin en näitä tuo, vaan pyrin löytämään omat erityiset “helmet”, jotka sopivat juuri sinne.

Tietenkin tilalta löytyneet alkuperäiset kalusteet ovat vain ja ainoastaan sinne kuuluvia, joten niitä vaalin. Nekin ovat eri ajoilta, joten käyttötarkoituksen mukaan kokonaisuus voi sisältää viitteitä monelta eri vuosikymmeneltä. 


TOISTEN BLOGIT JA TERVEISET

Haluatko suositella lukijoille jonkun toisen blogia?

- Pidän eri blogeissa kovin eri asioista, joten yksittäisten nostaminen ylitse muiden tuntuu hirmu vaikealta! Pidän jostain blogista siksi, että se on persoonallinen ja täysin erilainen kuin oma blogini. Suoraa esikuvaa ei oikein voi olla, kun omat valinnat nousevat niin omasta tyylistä, tavasta ja tekemisistä. Hyvä kai näin!


Haluatko sanoa jotain muuta?

- Sisustettavaan paikkaan pitää tutustua kunnolla, jotta sisäistää sen luonteen. Pitää hyväksyä, että hetken mielijohteet ja muissa blogeissa tai lehdissä nähdyt kivat ratkaisut eivät välttämättä istu omaan paikkaan. Valitettavasti joskus jonkun ihanankin idean joutuu hylkäämään.

Lukijoilleni lähetän paljon terveisiä ja isot kiitokset mukanaolosta! Aloittelevia bloggareita kannustan olemaan mahdollisimman omaperäisiä. Se kiinnostaa lukijoita – ainakin minua.- - - - - - -


 * Tekstin toimitti Tarja Leponiemi / Tarja's Snowland
* Kuvat: Villa Idur / Pilvi


9 kommenttia:

 1. Hyvä haastattelu ja ihana Villa Idur!

  VastaaPoista
 2. Kiva juttu upeasta blogista ja bloggaajasta :)

  VastaaPoista
 3. Villa Iduria on ollut ilo seurata ja kiva, että se pääsi myös tänne:)

  VastaaPoista
 4. Tämä Villa Idur on niin ihana blogi! Kiitos myöskin tästä blogista, alankin ahmimaan läpi uutta lukemistoa itselleni! :)

  VastaaPoista
 5. Nythän mä tajusin et sinä pidät tätä blogia ;) Näinkin sut Habitaressa ja kuuntelin teidän juttua <3

  VastaaPoista
 6. OI, kuinka olet keksinyt ihan mahtavan blogin. Uusia blogeja luettavaksi kun on niin vaikea löytää, että tällaiselle on enemmän kuin tilausta. Lukijaksesihan sitä on liityttävä tältä istumalta, ei auta mikään.
  Aurinkoista viikonloppua toivottelen ja jään odottelemaan uusia postauksiasi.

  VastaaPoista