3/31/2014

Esittelyssä: Projekti Verkaranta


Projekti Verkaranta löytyy osoitteesta:

http://dreamtomorrow-livetoday.blogspot.fi
BLOGGAUS


Miten kaikki alkoi ja koska?

- Aloitin loppukesästä  2012 muutamalla postauksella ja äärimmäisen pitkillä tauoilla. Muutettuamme vihdoin uuteen kotiin joulukuussa 2012, aloin päivittää blogia ahkerammin. Remonttipäiväkirjasta alkoi tulla itselleni tärkeä osa kodin tekemistä ja sitä se on edelleen, vaikka suurimmat remontit on jo tehty. Tosin tässä taloudessa äskeisen ääneen sanominen taitaa olla vaarallista, sillä uusia projekteja tuntuu pulppuavan melkoisella tahdilla.

Loppusyksyllä 2013 mieheni kirjoitti ensimmäisen tekstin blogiimme. Silloin tällöin saamme siis lukea asioista myös miehisen näkökulman.


Mitä blogistasi löytyy? 

- Sisustusta, remontointia, tuunausta, elämää, arkea ja ihan kaikkea siltä väliltä. Pieni sekametelisoppa pitää sisällään erilaisia tunnetiloja, jotka juuri sillä hetkellä tuntuvat julkaisemisen arvoisilta. Pääosin kuitenkin keskitymme blogissamme kotiimme.


Parasta bloggaamisessa on...

- Inspiroituminen, itsensä ilmaisu, uuden oppiminen, verkostoituminen ja samanhenkisten ihmisten löytäminen.


Bloggausurasi tähänastinen kohokohta on? 

- Blogi on poikinut monia upeita asioita arkeemme, kuten Indiedays Inspiration -portaaliin kutsutuksi tuleminen. Sen johdosta olen saanut tutustua uusiin ihmisiin ja oppinut melkoisen määrän asioita bloggaamisesta, joita en aiemmin osannut edes ajatella.


Miten aiot blogiasi kehittää, millainen visio sinulla on blogisi suhteen? 

- Visio kulkee käsi kädessä nykyhetken kanssa. Alunperin tarkoitus oli keskittyä vain kotiimme ja pitää yksityisyyden raja todella korkealla. Jossakin vaiheessa olen huomannut lipsuvani tästä periaatteesta, eikä se olekaan ollut niin pelottavaa, kuin kuvittelin. Yhtäkkiä huomaan käsitteleväni itselleni tärkeitä aiheita ja kertovani omia ajatuksiani blogissani. Olen nostanut sellaisia aiheita esiin, joita en kuuna päivänä ajatellut julkisesti sanovani.

Erityisesti toivomme blogimme kehittyvän valokuvauksen suhteen ja muut kehityskohteet, visiot ja ideat tulevat sitä mukaa, kun siltä tuntuu.


Suosikkiaiheitasi ovat? 

- Postaukset muutoskohteista. Ne jäävät myös itselleni mieleen. On mukava palata lukemaan työvaiheista ja katsomaan ennen ja jälkeen kuvia. Valitettavasti joka kuukausi ei muutoskohteita ole tarjolla, sillä oman kodin neliötkin ovat rajalliset. Muutoskohteista jää kuitenkin itsellemme aina suuri onnistumisen tunne ja niitä onnistumisen hetkiä on ilo jakaa myös muille.

KOTI, SISUSTAMINEN JA OMA TYYLI 


Millaisesta kodista bloggaat?

- Asumme 124 neliöisessä loft-asunnossa Littoisten vanhassa verkatehtaassa. Viiden metrin huonekorkeus tekee kerrostalokodistakin suuren tuntuisen ja meillä on juuri sopivasti tilaa kolmelle perheenjäsenellemme. Kahdesta tasosta löytyy ääretön määrä valoa ja avaruutta. Se on juuri sitä, mitä me kodiltamme toivomme. Pintaremonttia olemme tehneet puolisentoista vuotta ja valmiita emme taida olla koskaan.

Asuinalueemme on täydellinen. Kaikki palvelut löytyvät kävelymatkan etäisyydeltä, mutta silti esimerkiksi sadan metrin päässä oleva järvi ja paikka soutuveneelle tuo kaivattua rauhaa ja luontoa lähelle. Takapihaltamme avautuu metsää ja luontoa ja varsinkin keväisin pitkät metsälenkit koirien kanssa tuntuvat jopa luksukselta, kun ei tarvitse erikseen lähteä metsää etsimään.


Mottosi sisustuksessa ja / tai elämässä? 

- Kaikki, mitä osataan, tehdään itse. Jos emme osaa jotain, opettelemme. Kun kaksi amatööriä laitetaan yhteen, ei voi millään välttyä uusien asioiden oppimiselta, kokeilemisen arvoisilta ideoilta ja joskus myös hutilyönneiltä.


Suurin ahaa-elämyksesi sisustamisen suhteen?

- Kaikkea kannattaa kokeilla. Vain sillä on merkitystä, mikä toimii omassa arjessa ja miellyttää silmää, kun aamulla heräät. Kaiken ei tarvitse olla uutta ja hienoa, vaan koti tehdään sydämellä, ei katalogeista valitsemalla. Pienien asioiden merkitys on vuosien varrella korostunut. Mielestämme yksityiskohtien hiominen tekee kodista asutun ja omannäköisen.


Millainen oma tyylisi on? 

- On pakko todeta, että kotimme on melko väritön, vaikkei kuitenkaan mielestäni tylsä. Valkoinen, musta ja ruskea ovat pohjana muulle sisustukselle, jota on helppo muokata mielialan ja vaikkapa vuodenajan mukaan.

Meillä on paljon itse tehtyä ja erityisen rakkaita esineitä. Tavoitteena on ollut tuoda uusi ja vanha yhteen ja luoda niistä selkeä linja. Joitakin asioita vielä muuttaisimme kodissamme, mutta kaikkea ei ole ollut mahdollista tehdä tai hankkia heti. Asunnosta on pikkuhiljaa  kuitenkin tullut meidän näköisemme koti, jossa on kerroksellisuutta ja persoonallisia ratkaisuja.


Jos, niin miten oma tyylisi on muuttunut vuosien varrella? 

- Aikanaan en ole osannut arvostaa niitä asioita, joita juuri nyt pidän erityisen tärkeinä. Nämä asiat ovat vanhan arvostaminen ja tunnetilojen tuominen kotiin. Haluamme kulkea kodissamme niin, että voimme samalla miettiä tarinoita esineiden ja kalusteratkaisuiden takana. Se tekee kodista henkilökohtaisen.

Pelkkä uusi ja kiiltävä ei houkuttele, vaikka aikanaan olemme kumpikin niin saattaneet ajatella. Pikkuhiljaa ajatusmaailma ja oma tyyli on alkanut hahmottua ja kotiin on löytynyt enemmän muistoja kuin koskaan olisimme voineet kuvitellakaan omistavamme.


TOISTEN BLOGIT


Onko sinulla bloggariesikuvia?

- Moniakin, mm. RAW design blogVilla H Modernisti Kodikas ja Piipadoo.


Haluatko suositella lukijoille jonkun toisen blogia?

- Meidän Harmoniaa, IMAGE black and white, Valkoinen Soihtu ja monia, monia muita. Kaikki omat suosikkini löytyvätkin blogin oikeasta sivulaidasta.

Pidän siitä, että blogista huokuu bloggaajan persoona. Teksti on tullut minulle yhä tärkeämmäksi osaksi kuvien lisäksi. Pidän siitä tunteesta, kun saan syventyä kauniiden kuvien ja mielenkiintoisen tekstin vietäväksi. Näistä blogeista löytyy tätä kaikkea.


---


 * Tekstin toimitti Tarja Leponiemi / Tarja's Snowland
* Kuvat ovat Projekti Verkaranta -blogin
Esittelyssä: Koti kaupungin laidalla


Koti kaupungin laidalla -blogi löytyy osoitteesta
BLOGGAUS 


Miten kaikki alkoi? 

- Kaikki alkoi siitä, kun eksyin netissä yhä useammin eri blogeihin ja päätin koittaa, josko sitä itsekin osaisi. Aloitin bloggaamisen syksyllä 2011, jonka jälkeen tuli yli puolen vuoden tauko. Oikein kunnolla innostuin keväällä 2012. Varsinaisesti blogini viettää kaksivuotissynttäreitä ensi toukokuussa. 


Mitä blogistasi löytyy? 

- Pääasiassa sisustukseen liittyviä aiheita, jotka auttamattomasti rönsyilevät muihin mukaviin elämän osa-alueisiin. Valokuvaus on harrastuksena vienyt mennessään, ja sen aistii blogissani. Kaikki kuvani ovat jo pidemmän aikaa olleet itse ottamiani. En mielelläni postaile lehtien nettisivuilta muiden ottamia sisustuskuvia. Haluan, että blogini on minun näköiseni.

Perhemme jälkikasvua ei blogissani juuri näy, koska haluan kunnioittaa heidän toiveitaan.


Parasta bloggaamisessa on...

- Uudet, ihanat blogituttavuudet ja -ystävät, sekä kanssakäyminen ja vuorovaikutus lukijoiden kanssa. Valokuvatessa on aivan ihanaa nähdä arjen kauneutta kameran etsimen läpi.


Bloggausurasi tähänastinen kohokohta on? 

- Mieltä kohottavinta on se, että lukijamääräni on koko ajan pienessä kasvussa. Blogilistan kymmenistä tuhansista blogeista olen tällä hetkellä jo sijalla 530. Se, että oma blogi on kiinnostava ja lukijoita tulee koko ajan lisää, on aivan parasta. Kiitos siitä kaikille blogini seuraajille.


Mitkä ovat suosikkiaiheitasi? 

- Sisustus ja kaikki siihen liittyvä; käsityöt, do-it-yourself -jutut, sekä valokuvaus. 

KOTI, SISUSTAMINEN JA OMA TYYLI


Millaisesta kodista bloggaat?

- Bloggailen pääasiassa omasta kodista. Rakennutimme talomme viitisen vuotta sitten. Halusin ehdottomasti meille kivitalon rapattuine ja maalattuine seinineen. Kerroksia on kolme ja ruutuikkunoita toistakymmentä. Huoneita ja vaatehuoneita on tarpeeksi, vähintään yksi perheen jokaiselle asukille. Joskus blogissani toki vilahtaa ystävättärienikin kauniita koteja.


Mottosi sisustuksessa ja elämässä?

Sisusta kotisi sellaisilla tavaroilla, joista todella pidät.
Anna hyvän kiertää.


Suurin ahaa-elämyksesi sisustamisen suhteen? 

- Kaiken ei tarvitse olla sävy-sävyyn ja "matching pairs". Sisustukseen saa pientä twistiä rikkomalla rajoja ja yhdistelemällä toisistaan poikkeavia elementtejä.


Millainen oma tyylisi on?

- Pidän klassisista asioista yhdistettynä tiettyyn rouheuteen, avonaisista tiloista, isoista ruutu-ikkunoista, aidoista matoista, isoista ja koristeellisista peileistä, kalkituista seinistä, vanhasta tiilestä, puusta ja metallista, kristallikruunuista, kuluneista ja elämää nähneistä tavaroista, kiiltävästä kromista ja ruostuneista myrskylyhdyistä. Söpöstelyä meillä ei juurikaan näy, sillä ennen kaikkea pidän isosta ja näyttävästä.

Kotimme värit ovat valkoinen, musta, muta, ruskea ja beige. Kotimme väreihin on helppo yhdistää pinkkiä, kun tulee sen aika, tai turkoosia, jos se alkaa viehättämään. Kirkkaita lego-värejä meillä ei ole, eikä varmaan koskaan tulekaan.


Jos, niin miten oma tyylisi on muuttunut vuosien varrella?

- Tyylini on muuttunut yltiöpäisen romanttisesta enemmän maskuliinis-romanttiseen ja sen myötä hieman selkeämpään suuntaan.


TOISTEN BLOGIT 


Onko sinulla bloggariesikuvia? 

- Helt Enkelt (http://heltenkelt.elsasentourage.se) on ensimmäisiä blogeja, joita aloin seuraamaan. Pidän edelleen Anna-Malinin tyylistä ja hänen blogistaan. 


Haluatko suositella lukijoille jonkun toisen blogia?

- Voi, niitä on paljon, ja päivitän blogini sivupalkkia aina sen mukaan, kun löydän jotain ihanaa blogistaniasta. Sieltä löytyvät siis minun suosikkini. 


Haluatko sanoa jotain muuta?

Kiitokset ihanalle Tarjalle näistä haastatteluista ja blogiesittelyistä. Koskaan ei tiedä, mitä ihanaa täällä tulee vastaan.


---


* Tekstin toimitti Tarja Leponiemi / Tarja's Snowland
* Kuvat ovat Koti kaupungin laidalla -blogin


3/29/2014

Esittelyssä: Puistolassa


Puistolassa -blogi löytyy osoitteesta

http://villaharakanpesa.blogspot.fi

BLOGGAUS 


Miten kaikki alkoi?

- Puistolassa on itse asiassa kolmas blogini, jonka aloitin keväällä 2012, kun päätimme ostaa mieheni vanhempien talon ja aloimme remontoimaan sitä. 


Mitä blogistasi löytyy?

- Blogi alkoi remontti-ja sisustussuunnitelmilla, eteni niiden toteutukseen ja nykyisin se täyttyy sisustuksesta, DIY-jutuista, käsitöistä ja muistamisen arvoisista hetkistä.


Parasta bloggaamisessa on...

- Vuorovaikutus lukijoiden kanssa, ideoiden jakaminen ja saaminen, sekä itselle kuvien kera tallentuvat muistot. On hienoa päästä jakamaan ajatuksia muiden samoista asioista kiinnostuneiden kanssa, jos kotiväki ei enää jaksa innostua maljakon paikan miettimisestä tai sohvan siirtelystä.


Miten aiot blogiasi kehittää, millainen visio sinulla on blogisi suhteen?

- Haluan jatkaa samoilla linjoilla kuin aiemminkin, eli kirjoittaa ja kuvata niitä asioita, mitkä sillä hetkellä kiinnostavat. Remontti alkaa olla loppusuoralla, mutta nyt innostaa kaikenlainen näpertely ja tuunaus. Ja sisustushan meillä muuttuu jatkuvasti, tuuliviiri kyllästyy nopeasti samoihin näkymiin.


KOTI, SISUSTAMINEN JA OMA TYYLI


Millaisesta kodista bloggaat?

- Kotimme on vuonna 1989 mieheni vanhempien, arkkitehdin suunnitelmien mukaan, pitkästä tavarasta rakentama 2-kerroksinen omakotitalo koillis-Helsingissä. Talossa ennen olleet graniittilattiat ja seinien sekä katon mäntypaneelit on muutettu valkoisiksi. Saimme taloon hurjasti valoa ja aavaruuden tuntua lisää.

Keittiön uusimme kokonaan, teetimme täyden kylpyhuoneremontin saunoineen ja portaatkin vaihdettiin. Tulevana kesänä on edessä terassien rakennus ja pihan laitto. Talo on nyt meidän näköisemme ja viihdymme siinä varmasti pitkään.


Suurin ahaa-elämyksesi sisustamisen suhteen? 

- Ihan tällainen perusjuttu, eli valkoisen pohjan kanssa on helppo vaihtaa ilmettä fiiliksen, vuodenajan tai trendin mukaan hyvin pienellä vaivalla sisustustekstiilejä, koriste-esineitä ja tauluja vaihdellen.


Millainen oma tyylisi on?

- Pidän mustan ja valkoisen kontrastista, mutta pehmennän sitä mielelläni harmaan ja puun eri sävyillä. Innostun eri väreistä kausiluontoisesti, ja käytän niitä satunnaisesti rohkeastikin. Esimerkiksi olohuoneemme suurin seinä on tällä hetkellä liukuvärimaalattu petroolin sävyin. Sekoitan uutta ja vanhaa, Ikeaa ja designia, sekä itsetehtyä yhteen.

Seuraan trendejä, mutta poimin sieltä vain omasta mielestäni ajattomimmat ja iskevimmät jutut. Oikein innostuessani hutejakin tulee ja joku esine saattaa käydä meillä vain piipahtamassa, mutta myyn ne sitten eteenpäin ja mietin seuraavan hankinnan tarkemmin. Kotona tärkeintä on kodikkuus ja oma viihtyvyys.


Jos, niin miten oma tyylisi on muuttunut vuosien varrella?

- Innostun helposti erilaisista jutuista ja olen hieman tuuliviiri makuni suhteen. Meillä on nähty niin sininen, oranssi kuin ruskeakin kausi ja edellinen koti kääntyi maalaisromanttiseen suuntaan. Nyt minulla on sellainen olo, että olen lopultakin löytänyt itseni tyylini suhteen, mutta kokemukseen perustuen mitään en vanno.

Haluatko suositella lukijoille jonkun toisen blogia?


- Seuraan useita hyvin erilaisia blogeja ja kiinnostus aaltoilee vaiheittain. Joskus en jaksa muuta kuin katsoa kauniita ja inspiroivia kuvia, joskus taas luen mieluummin syvällisiä tarinoita elävästä elämästä, joskus jotain siltä väliltä. Suomessa ja maailmalla on blogeja niin paljon, että melkein viikoittain tuntuu löytyvän joku uusi suosikkien listalle. Niistä mitä olen löytänyt, suurimmat tämänhetkiset suosikit löytyvät blogini sivupalkista, mutta lisäksi seuraan montaa muutakin ihanaa blogia.


---


* Tekstin toimitti Tarja Leponiemi / Tarja's Snowland
* Kuvat ovat Puistolassa -blogin