4/14/2014

Esittelyssä: MustikkamäkiMustikkamäki löytyy osoitteesta:
http://mustikkamaki.blogspot.fi
BLOGGAUS


Koska aloitit bloggaamisen ja mitä blogistasi löytyy? 

- Aloitin bloggaamisen 28.4 2008, kohta vietetään siis blogini kuusivuotispäivää. Blogini on sopiva sekametelisoppa sisustamista, DIY -juttuja, leivontaa, puutarhaa ja pihaa. Toisinaan kurkistetaan myös vaatekaappiini.


Parasta bloggaamisessa on...

- Virtuaalinen tuki ja ystävyys muilta bloggaajilta. Olen myös saanut oikeita ystäviä blogimaailman kautta. On kiva antaa vinkkejä ja ideoita muille ja saada palautetta kivoista DIY -vinkeistä. Saan myös itse paljon iloa ja inspiraatiota muiden blogeista.


Bloggausurasi tähänastinen kohokohta on? 

- Iloinen yllätys oli viime kesäinen Cisionin listaus vuoden puutarhablogiksi. Kategoria hieman hämmästytti, koska blogini ei ole pelkkä puutarhablogi vaan enemmänkin sisustuspainotteinen lifestyleblogi. Toki blogiini kuuluvat myös pihahommat olennaisesti. Myös erilaisten lehtien huomioinnit tuntuvat kivalta. Ne antavat bloggaamiseen uutta potkua ja tunnetta siitä, että on onnistunut tässä hommassa ihan hyvin.Millainen visio sinulla on blogisi suhteen? 

- Menen eteenpäin aivan fiilispohjalta ja teen tätä niin kauan, kuin se tuntuu hyvältä. Tähän hommaan pitää olla jonkinlainen palo. Jos bloggaaminen alkaa maistua pakkopullalta, niin silloin se ei ole enää kivaa.
KOTI, SISUSTAMINEN JA OMA TYYLI

Millaisesta kodista bloggaat? 

- Asumme Mustikkamäellä, itäisessä Suomessa. Kotimme on kaksikerroksinen perinnemallinen sininen puutalo, jonka rakensimme vuonna 2000. Minullahan on aina jonkilainen remppa- tai muutosjuttu meneillään. Kotimme pinnat olen jo kertaalleen vaihtanut sekä kaatanut yhden väliseinän.

Keväisin ja kesäisin elämä painottuu aika paljon pihaan, jossa oleilemme niin paljon kuin mahdollista. Ruokailemme kesäkeittiössä ja vietämme aikaa muuten vain seurustellen. Kesä on Suomessa niin lyhyt, että siitä pitää ottaa kaikki ilo irti ja nauttia mahdollisimman paljon. Luonnollisesti kesäaikaan myös blogipostaukset koskevat usein pihajuttuja.


Mottosi sisustuksessa?

- Sisustuksessa varmaan se rakkain juttu ja oma "punainen lankani" ovat vaaleat pinnat ja neutraalit värit.


Jos, niin miten oma tyylisi on muuttunut vuosien varrella?

- Kotimme sisustus on vuosien saatossa muuttunut useaan kertaan. Rakennusaikana pidin enemmän väreistä, meillä oli paljon sinistä, roosaa ja keltaista. Sittemmin ihastuin vaaleisiin tanskalaistyyppisiin sisustuksiin ja aloitin kotimme vaalennusprojektin.

Vaaleastakin on jo hiukan menty eteenpäin. Väripalettiin on tullut valkoisen lisäksi beigen sävyjä ja harmaata. Myös musta viehättää värinä. Mustan osuus lisääntyy etenkin syksyisin ja talvella. Keväällä musta taas hieman väistyy vaaleampien värien vallatessa kodin.

Maalaisromanttinen sisustussälä on saanut kodistamme lähteä. Ripaus romanttisuutta voi olla, mutta  ylenpalttinen maalaisromanttisuus ei ole enää se minua viehättävä juttu.

Mielestäni kotimme on nyt selkeämpi, ja pidämme nykyisestä tyylistä itsekin huomattavasti enemmän.


Mistä kalusteesta et luopuisi mistään hinnasta?

- En ole tavaraan kiintyvää tyyppiä. Olen aika vaihtelunhaluinen ja monet huonekalut on vuosien varrella kierrätetty ystäville. Myös monta ystävieni huonekalua esinettä on saanut meiltä uuden kodin.

Ehkä ainoa juttu, joka tulee heti mieleeni on vanha kaappi. Olen saanut sen nuorena vanhemmiltani ja se on minulle "The Kaappi". Siitä en luovu. Kiipeilimme pienenä sisareni kanssa kaapin hyllyillä ja kaappi tuntui silloin valtavan suurelta, mitä se ei tietenkään näin aikuisen silmin katsottuna ole.


TOISTEN BLOGIT


Onko sinulla bloggariesikuvia?


- Esikuvikseni voisin ehkä mainita seuraamani Tanskalaiset blogit. Mielestäni blogien fiilis on aivan mieletön. Tanskassa osataan sisustamisen taito; simppeliä, rentoa ja niin kaunista. Ulkomaiset suosikkini löytyvät blogini bannerista.


Haluatko suositella lukijoille jonkun toisen blogia? 

Ihania blogeja löytyy niin paljon, mutta joitain suosikkejani olen listannut tänne: http://mustikkamensuosikit.blogspot.fi/


Haluatko sanoa jotain muuta?

- Kiitän kauniisti blogini lukijoita tästä ihanasta kuusivuotisesta matkasta. Ilman teitä ei olisi Mustikkamäki -blogiakaan. Kiitos siitä, että olette viihtyneet seuranani nämä vuodet, tästä on taas hyvä jatkaa eteenpäin.


- - - - - - -


 * Tekstin toimitti Tarja Leponiemi / Tarja's Snowland
* Kuvat ovat Mustikkamäki -blogista


  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti