3/29/2014

Esittelyssä: Puistolassa


Puistolassa -blogi löytyy osoitteesta

http://villaharakanpesa.blogspot.fi

BLOGGAUS 


Miten kaikki alkoi?

- Puistolassa on itse asiassa kolmas blogini, jonka aloitin keväällä 2012, kun päätimme ostaa mieheni vanhempien talon ja aloimme remontoimaan sitä. 


Mitä blogistasi löytyy?

- Blogi alkoi remontti-ja sisustussuunnitelmilla, eteni niiden toteutukseen ja nykyisin se täyttyy sisustuksesta, DIY-jutuista, käsitöistä ja muistamisen arvoisista hetkistä.


Parasta bloggaamisessa on...

- Vuorovaikutus lukijoiden kanssa, ideoiden jakaminen ja saaminen, sekä itselle kuvien kera tallentuvat muistot. On hienoa päästä jakamaan ajatuksia muiden samoista asioista kiinnostuneiden kanssa, jos kotiväki ei enää jaksa innostua maljakon paikan miettimisestä tai sohvan siirtelystä.


Miten aiot blogiasi kehittää, millainen visio sinulla on blogisi suhteen?

- Haluan jatkaa samoilla linjoilla kuin aiemminkin, eli kirjoittaa ja kuvata niitä asioita, mitkä sillä hetkellä kiinnostavat. Remontti alkaa olla loppusuoralla, mutta nyt innostaa kaikenlainen näpertely ja tuunaus. Ja sisustushan meillä muuttuu jatkuvasti, tuuliviiri kyllästyy nopeasti samoihin näkymiin.


KOTI, SISUSTAMINEN JA OMA TYYLI


Millaisesta kodista bloggaat?

- Kotimme on vuonna 1989 mieheni vanhempien, arkkitehdin suunnitelmien mukaan, pitkästä tavarasta rakentama 2-kerroksinen omakotitalo koillis-Helsingissä. Talossa ennen olleet graniittilattiat ja seinien sekä katon mäntypaneelit on muutettu valkoisiksi. Saimme taloon hurjasti valoa ja aavaruuden tuntua lisää.

Keittiön uusimme kokonaan, teetimme täyden kylpyhuoneremontin saunoineen ja portaatkin vaihdettiin. Tulevana kesänä on edessä terassien rakennus ja pihan laitto. Talo on nyt meidän näköisemme ja viihdymme siinä varmasti pitkään.


Suurin ahaa-elämyksesi sisustamisen suhteen? 

- Ihan tällainen perusjuttu, eli valkoisen pohjan kanssa on helppo vaihtaa ilmettä fiiliksen, vuodenajan tai trendin mukaan hyvin pienellä vaivalla sisustustekstiilejä, koriste-esineitä ja tauluja vaihdellen.


Millainen oma tyylisi on?

- Pidän mustan ja valkoisen kontrastista, mutta pehmennän sitä mielelläni harmaan ja puun eri sävyillä. Innostun eri väreistä kausiluontoisesti, ja käytän niitä satunnaisesti rohkeastikin. Esimerkiksi olohuoneemme suurin seinä on tällä hetkellä liukuvärimaalattu petroolin sävyin. Sekoitan uutta ja vanhaa, Ikeaa ja designia, sekä itsetehtyä yhteen.

Seuraan trendejä, mutta poimin sieltä vain omasta mielestäni ajattomimmat ja iskevimmät jutut. Oikein innostuessani hutejakin tulee ja joku esine saattaa käydä meillä vain piipahtamassa, mutta myyn ne sitten eteenpäin ja mietin seuraavan hankinnan tarkemmin. Kotona tärkeintä on kodikkuus ja oma viihtyvyys.


Jos, niin miten oma tyylisi on muuttunut vuosien varrella?

- Innostun helposti erilaisista jutuista ja olen hieman tuuliviiri makuni suhteen. Meillä on nähty niin sininen, oranssi kuin ruskeakin kausi ja edellinen koti kääntyi maalaisromanttiseen suuntaan. Nyt minulla on sellainen olo, että olen lopultakin löytänyt itseni tyylini suhteen, mutta kokemukseen perustuen mitään en vanno.

Haluatko suositella lukijoille jonkun toisen blogia?


- Seuraan useita hyvin erilaisia blogeja ja kiinnostus aaltoilee vaiheittain. Joskus en jaksa muuta kuin katsoa kauniita ja inspiroivia kuvia, joskus taas luen mieluummin syvällisiä tarinoita elävästä elämästä, joskus jotain siltä väliltä. Suomessa ja maailmalla on blogeja niin paljon, että melkein viikoittain tuntuu löytyvän joku uusi suosikkien listalle. Niistä mitä olen löytänyt, suurimmat tämänhetkiset suosikit löytyvät blogini sivupalkista, mutta lisäksi seuraan montaa muutakin ihanaa blogia.


---


* Tekstin toimitti Tarja Leponiemi / Tarja's Snowland
* Kuvat ovat Puistolassa -blogin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti