3/31/2014

Esittelyssä: Projekti Verkaranta


Projekti Verkaranta löytyy osoitteesta:

http://dreamtomorrow-livetoday.blogspot.fi




BLOGGAUS


Miten kaikki alkoi ja koska?

- Aloitin loppukesästä  2012 muutamalla postauksella ja äärimmäisen pitkillä tauoilla. Muutettuamme vihdoin uuteen kotiin joulukuussa 2012, aloin päivittää blogia ahkerammin. Remonttipäiväkirjasta alkoi tulla itselleni tärkeä osa kodin tekemistä ja sitä se on edelleen, vaikka suurimmat remontit on jo tehty. Tosin tässä taloudessa äskeisen ääneen sanominen taitaa olla vaarallista, sillä uusia projekteja tuntuu pulppuavan melkoisella tahdilla.

Loppusyksyllä 2013 mieheni kirjoitti ensimmäisen tekstin blogiimme. Silloin tällöin saamme siis lukea asioista myös miehisen näkökulman.


Mitä blogistasi löytyy? 

- Sisustusta, remontointia, tuunausta, elämää, arkea ja ihan kaikkea siltä väliltä. Pieni sekametelisoppa pitää sisällään erilaisia tunnetiloja, jotka juuri sillä hetkellä tuntuvat julkaisemisen arvoisilta. Pääosin kuitenkin keskitymme blogissamme kotiimme.


Parasta bloggaamisessa on...

- Inspiroituminen, itsensä ilmaisu, uuden oppiminen, verkostoituminen ja samanhenkisten ihmisten löytäminen.


Bloggausurasi tähänastinen kohokohta on? 

- Blogi on poikinut monia upeita asioita arkeemme, kuten Indiedays Inspiration -portaaliin kutsutuksi tuleminen. Sen johdosta olen saanut tutustua uusiin ihmisiin ja oppinut melkoisen määrän asioita bloggaamisesta, joita en aiemmin osannut edes ajatella.


Miten aiot blogiasi kehittää, millainen visio sinulla on blogisi suhteen? 

- Visio kulkee käsi kädessä nykyhetken kanssa. Alunperin tarkoitus oli keskittyä vain kotiimme ja pitää yksityisyyden raja todella korkealla. Jossakin vaiheessa olen huomannut lipsuvani tästä periaatteesta, eikä se olekaan ollut niin pelottavaa, kuin kuvittelin. Yhtäkkiä huomaan käsitteleväni itselleni tärkeitä aiheita ja kertovani omia ajatuksiani blogissani. Olen nostanut sellaisia aiheita esiin, joita en kuuna päivänä ajatellut julkisesti sanovani.

Erityisesti toivomme blogimme kehittyvän valokuvauksen suhteen ja muut kehityskohteet, visiot ja ideat tulevat sitä mukaa, kun siltä tuntuu.


Suosikkiaiheitasi ovat? 

- Postaukset muutoskohteista. Ne jäävät myös itselleni mieleen. On mukava palata lukemaan työvaiheista ja katsomaan ennen ja jälkeen kuvia. Valitettavasti joka kuukausi ei muutoskohteita ole tarjolla, sillä oman kodin neliötkin ovat rajalliset. Muutoskohteista jää kuitenkin itsellemme aina suuri onnistumisen tunne ja niitä onnistumisen hetkiä on ilo jakaa myös muille.





KOTI, SISUSTAMINEN JA OMA TYYLI 


Millaisesta kodista bloggaat?

- Asumme 124 neliöisessä loft-asunnossa Littoisten vanhassa verkatehtaassa. Viiden metrin huonekorkeus tekee kerrostalokodistakin suuren tuntuisen ja meillä on juuri sopivasti tilaa kolmelle perheenjäsenellemme. Kahdesta tasosta löytyy ääretön määrä valoa ja avaruutta. Se on juuri sitä, mitä me kodiltamme toivomme. Pintaremonttia olemme tehneet puolisentoista vuotta ja valmiita emme taida olla koskaan.

Asuinalueemme on täydellinen. Kaikki palvelut löytyvät kävelymatkan etäisyydeltä, mutta silti esimerkiksi sadan metrin päässä oleva järvi ja paikka soutuveneelle tuo kaivattua rauhaa ja luontoa lähelle. Takapihaltamme avautuu metsää ja luontoa ja varsinkin keväisin pitkät metsälenkit koirien kanssa tuntuvat jopa luksukselta, kun ei tarvitse erikseen lähteä metsää etsimään.


Mottosi sisustuksessa ja / tai elämässä? 

- Kaikki, mitä osataan, tehdään itse. Jos emme osaa jotain, opettelemme. Kun kaksi amatööriä laitetaan yhteen, ei voi millään välttyä uusien asioiden oppimiselta, kokeilemisen arvoisilta ideoilta ja joskus myös hutilyönneiltä.


Suurin ahaa-elämyksesi sisustamisen suhteen?

- Kaikkea kannattaa kokeilla. Vain sillä on merkitystä, mikä toimii omassa arjessa ja miellyttää silmää, kun aamulla heräät. Kaiken ei tarvitse olla uutta ja hienoa, vaan koti tehdään sydämellä, ei katalogeista valitsemalla. Pienien asioiden merkitys on vuosien varrella korostunut. Mielestämme yksityiskohtien hiominen tekee kodista asutun ja omannäköisen.


Millainen oma tyylisi on? 

- On pakko todeta, että kotimme on melko väritön, vaikkei kuitenkaan mielestäni tylsä. Valkoinen, musta ja ruskea ovat pohjana muulle sisustukselle, jota on helppo muokata mielialan ja vaikkapa vuodenajan mukaan.

Meillä on paljon itse tehtyä ja erityisen rakkaita esineitä. Tavoitteena on ollut tuoda uusi ja vanha yhteen ja luoda niistä selkeä linja. Joitakin asioita vielä muuttaisimme kodissamme, mutta kaikkea ei ole ollut mahdollista tehdä tai hankkia heti. Asunnosta on pikkuhiljaa  kuitenkin tullut meidän näköisemme koti, jossa on kerroksellisuutta ja persoonallisia ratkaisuja.


Jos, niin miten oma tyylisi on muuttunut vuosien varrella? 

- Aikanaan en ole osannut arvostaa niitä asioita, joita juuri nyt pidän erityisen tärkeinä. Nämä asiat ovat vanhan arvostaminen ja tunnetilojen tuominen kotiin. Haluamme kulkea kodissamme niin, että voimme samalla miettiä tarinoita esineiden ja kalusteratkaisuiden takana. Se tekee kodista henkilökohtaisen.

Pelkkä uusi ja kiiltävä ei houkuttele, vaikka aikanaan olemme kumpikin niin saattaneet ajatella. Pikkuhiljaa ajatusmaailma ja oma tyyli on alkanut hahmottua ja kotiin on löytynyt enemmän muistoja kuin koskaan olisimme voineet kuvitellakaan omistavamme.






TOISTEN BLOGIT


Onko sinulla bloggariesikuvia?

- Moniakin, mm. RAW design blogVilla H Modernisti Kodikas ja Piipadoo.


Haluatko suositella lukijoille jonkun toisen blogia?

- Meidän Harmoniaa, IMAGE black and white, Valkoinen Soihtu ja monia, monia muita. Kaikki omat suosikkini löytyvätkin blogin oikeasta sivulaidasta.

Pidän siitä, että blogista huokuu bloggaajan persoona. Teksti on tullut minulle yhä tärkeämmäksi osaksi kuvien lisäksi. Pidän siitä tunteesta, kun saan syventyä kauniiden kuvien ja mielenkiintoisen tekstin vietäväksi. Näistä blogeista löytyy tätä kaikkea.


---


 * Tekstin toimitti Tarja Leponiemi / Tarja's Snowland
* Kuvat ovat Projekti Verkaranta -blogin








4 kommenttia:

 1. Projekti Verkaranta on yksi suosikki blogeistani. Inspiroidun niin heidän kodistaan, ideoistaan ja tavasta toteuttaa niitä. Sekä ihailen Jutan tapaa kirjoittaa, hyvän mielen blogi <3

  VastaaPoista
 2. Ihana blogi :)
  http://sisustusaitta.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Juuri tälläistä olen kaivannut! :) http://pikkutaivaanrannanmaalari.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteistanne. Sarita tosi kiva kuulla, että löysit etsimäsi.

  VastaaPoista