1/06/2014

Esittelyssä: Neovia House


Neovia House -blogi löytyy osoitteesta:

www.neovias.blogspot.com

Tekstin on toimittanut Tarja Leponiemi / Tarja's Snowland
Kuvat ovat Neovia House -blogista.*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  * 


Miten kaikki alkoi?

- Aloitin bloggaamisen syksyllä 2010. Seurasin muiden blogeja, ja niistä syntyi kipinä kokeilla itsekin. Olen aina tykännyt kirjoittamisesta, valokuvaamisesta, sisustamisesta ja käsitöistä. Bloggaamisessa nämä kaikki harrastukset yhdistyvät. Olen opiskellut käsi- ja taideteollisuusalaa sekä sisustussuunnittelua ja toiminut myös alan ammattilaisena. Pari ensimmäistä vuotta bloggasin aika verkkaiseen tahtiin, ja hain omaa tyyliäni. Nyt koen, että tyyli on vihdoin lyöytynyt ja tiedän miten haluan blogiani kehittää ja viedä eteenpäin. 


Mitä blogistasi löytyy? 

- Blogini pääsisältö on sisustaminen "tee-se-itse" -hengessä. Haluan tarjota sisustusideoita mm. kierrätyksestä ja teen itse paljon DIY - juttuja. Esittelen myös muiden hienoja oivalluksia, kun aikani ei riitä omien ideoiden toteuttamiseen. Kuvaan mielelläni myös tunnelmia kauniissa kotikaupungissani Porvoossa, ja osa näistä kuvista päätyvät blogiin.


Parasta bloggaamisessa on...

- "Taiteilijan vapaus". Blogini on oma maailmani, johon voin luoda mitä haluan ilman aikatauluja ja ulkopuolista ohjausta. Yhtä mukavaa on vuorovaikutus samanhenkisten lukijoiden kanssa. Bloggaamisessa pääsee jakamaan harrastustaan ja kurkistamaan erilaisten ihmisten maailmaan. Pidän myös bloggaamiseen liittyvästä kansainvälisyydestä ja seuraan paljon ulkomaisia blogeja. Kirjoitan omaa blogiani myös englanniksi, ja saan silloin tällöin kommentteja lukijoilta Suomen ulkopuolelta.


Bloggausurasi tähänastinen kohokohta on? 

- Kohokohta oli, kun minut pyydettiin Suomen Asuntomessujen bloggaajaksi v. 2012 ja pääsin portaalin muiden bloggaajien kanssa keväällä 2013 messumatkalle Milanoon. Bloggasin Asuntomessuille puolisen vuotta, mutta kahden blogin ylläpito kävi liian raskaaksi joten jätin Asuntomessut, ja keskityin vain Neovia House -blogiini. Kivalta tuntui myös päästä osaksi Indiedays Inspiration yhteisöä.


Miten aiot blogiasi kehittää, millainen visio sinulla on blogisi suhteen? 

Haluan kehittyä valokuvaajana ja luoda inspiroivia, kauniita kuvia. Siihen on vielä matkaa, mutta verrattuna alkuaikoihin huomaan kehittyneeni. Aloitin kuvaamisen perusdigipokkarilla. Nyt minulla on jo kunnon järjestelmäkamera, jonka säätöjä opettelen. Käsittelen kaikki kuvani Photoshopissa ja saan sillä muokattua kuvissa olevia puutteita. Toivoisin saavani blogistani tasapainoisen ja inspiroivan kokonaisuuden, josta lukijat saavat sekä ideoita että hetken mielihyvää kuvien kautta.


Suosikkiaiheitasi ovat?

- Sisustamiseen, kotiin ja asumiseen liittyvät aiheet, kuten pienet muutokset jo olemassa olevaan sisustukseen, kierrätys, värien käyttö ja tekstiilit. Inspiroidun kodikkuudesta ja mukavasta tunnelmasta, ja haluan itsekin kuvien ja tekstien kautta välittää hyvää oloa.


Millaisesta kodista bloggaat?

- Asun perheeni kanssa v. 2003 valmistuneessa yksitasoisessa 110 m2 puutalossa Porvoossa. Emme ole rakentaneet taloa itse, ja muutama vuosi onkin kulunut pientä pintaremonttia tehdessä. Esim. kirsikanvärisen parketin vaihdoimme valkolakattuun parkettiin ja olen maalannut kaikkien huoneiden seinät. Katot on maalattu valkoisiksi, ja vielä on edessä kirsikanvärisen keittiön uudistaminen valkoiseksi. 


Mottosi sisustuksessa?

- Sisustamisessa arvostan rentoa otetta ja yksilöllisyyttä. Kyse on materiasta, jota ei saisi ottaa liian vakavasti, mutta kauneuden ja visuaalisuuden tuomaa mielihyvää ei pidä mielestäni myöskään vähätellä "hömppäosastoon" kuuluvaksi. Miellyttäväksi ja toimivaksi laitetussa kodissa on hyvä olla ja elää, mutta toki kodin henkin syntyy ennen kaikkea ihmisistä ja muista elämän arvoista.


Suurin ahaa-elämyksesi sisustamisen suhteen? 

- Tärkeintä kodissa on toimivuus niin että kaikella on oma paikkansa ja arki sujuu. Kun perusrunko on toimiva, voi iloisesti leikkiä yksityiskohdilla ja vaihdella värejä esim. tekstiileissä vuodenaikojen mukaan. Pienesineissä hankin mielelläni kierrätystavaraa, jolloin sisustaminen on sekä ekologista että edullista.


Millainen oma tyylisi on?

- Tyyliäni luokittelen "sekatyyliksi", jossa on uutta ja vanhaa, Ikeaa ja myös jonkun verran arvokkaampaa design-tavaraa. Kodissamme on paljon itse tehtyjä tekstiilejä, kuten verhoja ja tyynyjä. Tykkään tuunata kirppislöytöjä uuteen uskoon. Innostun vanhoista, kuluneista huonekaluista ja esineistä, mutta haluan että sisustuksen yleisilme on selkeä ja nuorekas. Valkoisen, harmaan ja mustan lisäksi käytän paljon värejä kuten turkoosia, vihreää, lohenpunaista, oranssia. Yleisilme on kuitenkin rauhallinen, koska värit vaihtuvat melko huomaamattomasti tilasta toiseen.


Jos, niin miten oma tyylisi on kehittynyt tai muuttunut vuosien varrella?

- Kymmenen vuotta sitten olin minimalistisen ja skandinaavisen tyylin ystävä. Vuosien varrella ja nyt nelikymppisenä tyylini on pehmentynyt. Pidän selkeästä kodikkuudesta ja yksilöllisistä ratkaisuista. Katson ihaillen kuvia esim. hollantilaisista sisustuksista, joissa yhdistyy selkeys, rosoisuus, värikkyys ja kotoisuus. 

On toki luonnollisempaa ja helpompaa rakentaa patinan säväyttämä sisustus aidosti vanhaan asuntoon kuin uuteen, mutta ideoita voi aina poimia ja soveltaa niitä pieninä annoksina omaan kotiin sopivaksi. Omaa silmää täysin miellyttävä sisustus syntyy kuitenkin aika hitaasti, koska sekä aika että raha on rajallista.


Onko sinulla bloggariesikuvaa tai -idolia?

- Nelikymppisenä ei enää tunnu siltä, että olisi varsinaisesti "idoleita", mutta toki on blogeja joita ihailen ja joista yritän ottaa oppia. Hyviä blogeja on nykyään niin paljon ja on vaikea nimetä yhtä ylitse muiden. Yhteistä seuraamissani blogeissa on kuitenkin blogiasun selkeys, hyvät kuvat ja persoonallinen ote. Blogeista tulee esille bloggaajan luottamus omaan tyyliin ja makuun.


Haluatko suositella lukijoille jonkun toisen blogia?

- Hyviä blogeja on nykyään niin paljon, ja suosittelisin mielelläni kaikkia lukemiani blogeja (jotka näkyvätkin blogini sivulaidassa).

Tykkään esim. Punainen Pihlaja -blogista, josta huokuu kodikkuus, rauhallisuus ja minua inspiroiva elämäntapa ja sisustustyyli.
(Blogista löytyy esittely myös täältä Sisustusblogeista, klik)

Sula mahdollisuus -blogi on DIY - ideoista tykkäävän inspiraatiolähde. Blogissa on hyviä ja taitavasti otettuja kuvia ja selkeä, nuorekas tyyli.5 kommenttia:

 1. Olipa kiva lukea Katjan blogiesittely! Ja Kiitos ja kumarrus Katjalle kivoista sanoista <3

  VastaaPoista
 2. Kiva lukea bloggaajien taustahaastatteluje. Kiitos Katjalle maininnasta ja kehuista, tulinpa hyvälle mielelle. Ja fanitan täysillä takaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielelläni mainitsin blogisi, toivottavasti useampikin löytää kivan kuvamaailmasi!

   Poista