12/26/2013

Esittelyssä: Peltotien päässäPeltotien päässä -blogi löytyy osoitteesta:

http://www.peltotienpaassa.com


Tekstin on toimittanut Tarja Leponiemi / Tarja's Snowland
Kuvat ovat Peltotien päässä -blogista.* * * * * * * * * * * * * * *

Miten kaikki alkoi?

- Aloitin blogin tammikuun lopussa 2013. Olin sitä jo pitkään miettinyt, mutta vasta ystävän kehoitus sai tarttumaan toimeen. Kirjoitin rakennuspäiväkirjaa erääseen sisustuslehteen rakennusprojektistamme vuonna 2009 ja silloin suunnittelin aloittavani myös rakentamisesta kertovan blogin. No, ehkä hyvä etten aloittanut, sillä siinä vaiheessa elämää aika ei todennäköisesti olisi riittänyt kaikkeen.


Parasta bloggaamisessa on...

- Parhaita asioita on monta - itselleni hyvin tärkeässä osassa on valokuvaus, joka on teini-iästä saakka mukana kulkenut harrastus. Kirjoittamisesta pidän myös kovasti. Ilman blogiharrastusta en varmastikaan kuvaisi kotiamme näin ahkerasti.

Ajatustenvaihto lukijoiden kanssa on aina hienoa - kommentit ilahduttavat kovasti ja saavat hymyilemään. Tuntuu, että monista usein kommentoivista on tullut ihan ystäviä, vaikka koskaan ei ole tavattukaan.


Suosikkiaiheitasi ovat? 

- Blogini pääpiste on sisustusaiheissa, mutta mukana on myös
lifestylea - perhe-elämää ja ajatuksia arjesta. Koska asumme ihan maaseudulla, niin yritän ujuttaa myös sitä maalaiselämää hieman mukaan juttuihin.


Millaisesta kodista bloggaat?

- Kotimme on pitkälti itse suunniteltu ja pitkästä tavarasta rakennettu. Tilaa meillä on noin 300 m2 kahdessa kerroksessa. Vaikka olemme asuneet tässä kodissa jo muutaman vuoden, niin valmis se ei suinkaan ole. Hitaasti itse tehden edetään, mutta se on meille sopiva elämäntyyli. Pikkuhiljaa olemme siirtyneet myös tuonne pihan puolelle, vaikka puutarhasta ei vielä voi puhuakaan.


Millainen oma tyylisi on?

- Lempivärini ovat hyvin maanläheisiä: valkoinen, ruskea, harmaa, musta ja vihreä. Sisustustyyli taitaa olla vähän sekamelska - vaikutteita on Amerikan itärannikolta, mutta pidän myös modernista tyylistä ja kovasti toivoisin mukaan myös hippusen teollisuustyyliä.

Tärkeintä on kuitenkin kodikkuus ja perheenjäsenten viihtyvyys. Pidän selkeistä linjoista ja mielestäni romantiikka kuuluu parisuhteeseen, ei sisustukseen. Vanhat huonekalut ja esineet ovat tärkeitä ja niitä meille onkin kertynyt jonkin verran. On hienoa, että vaikkapa vanha penkki tai kaappi voi nyt jatkaa elämää täällä meidän kodissa.


Jos, niin miten oma tyylisi on kehittynyt tai muuttunut vuosien varrella?

- Oma sisustustyylini on muuttunut vuosien aikana selkeämpään suuntaan. Näin on käynyt myös värien kohdalla. Reilu kymmenen vuotta sitten kodissamme oli paljon esillä tarpeettomia koriste-esineitä, nyt vain ne tärkeimmät. Koska nyt eletään melkoisen täyttä elämänvaihetta, niin koti on nimenomaan paikka levähtää ja rauhoittua. Se onnistuu paremmin, kun kaikki nurkat ei ole kuorrutettu tavaroilla. Silti minimalistinen sisustus ei ole missään nimessä se minun juttuni. Eikä kyllä miehenkään.


Haluatko suositella lukijoille jonkun toisen blogia?

Monday to Sunday Home:
Blogin rennon tyylikkäästä sisustustyylistä pidän kovasti ja sieltä olen saanut monta hyvää ideaa ja vinkkiä. Blogin kuvat ovat aina upeita ja niissä on lämmin tunnelma.

Akaasian Alta:
Perhe-elämää Kenian auringon alla. Niin erilaista, mutta silti paljon tuttuja ajatuksia. Blogin kirjoitustyyli vie mukanaan ja kuvien myötä on ihana hypähtää hetkeksi pois omista arkiympyröistä.

Form Follows Function:
Tässä blogissa sisustetaan kaunista ja persoonallista kotia, mutta myös myös jaetaan valtavasti sisustustietoutta ja neuvoja ammattaisen näkökulmasta.12/14/2013

Esittelyssä: Punainen Pihlaja

Punainen Pihlaja -blogi löytyy osoitteesta:Tekstin on toimittanut Tarja Leponiemi / Tarja's Snowland
Kuvat ovat Punainen Pihlaja -blogista.
*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  * 


Miten kaikki alkoi?

- Vuonna 2011 saimme kaupat lukkoon vuosia päässämme "kummitelleesta" vanhasta Pohjalaistalosta, "Pihlajasta". Taloa ostettaessa emme vielä tienneet, että muuttaisimme siihen pysyvästikin ihan kohta. Alkuperäisajatus oli ostaa talo jonkinlaiseksi tukikohdaksi synnyinseudultamme ja viettää siellä vapaa-aikaa.

Talo ja maaseudun rauha kuitenkin hurmasivat meidät nopeasti ja muutimme Tampereelta Etelä-Pohjanmaalle pieneen kylään vuonna 2012. Minulla oli haaveena aloittaa blogin kirjoittaminen jo remontin aikana taltioidakseni remontin etenemistä. Remonttiaika vei kuitenkin käytännössä kaiken vapaa-aikamme, joten blogin kirjoittamiselle ei jäänyt aikaa. Perustin blogin alakerran remontin ja muuttomme jälkeen viime kesänä, ja onhan tämä mukavaa hommaa!


Parasta bloggaamisessa on...

- Vuorovaikutus! Blogi on myös todella kiva paikka tallentaa pieniä hetkiä omasta elämästä.


Bloggausurasi tähänastinen kohokohta on?
- Jokainen uusi lukija hämmästyttää ja yhtäaikaa lämmittää mieltä suunnattomasti.


Suosikkiaiheitasi ovat? 

- Remppaaminen, vanhojen materiaalien kierrättäminen, sisustaminen, DIY, ruoka, kasvimaa, maalaiselämä ja luonto. Aika pitkälle annan fiiliksen viedä. Sisustusaiheista on rönsyilty hiukan sinne ja tänne.


Millaisesta kodista bloggaat?

- 1800-1900 luvun vaihteen pohjalaistalosta. Pihapiiristä löytyy vanhoja rakennuksia; navetta, lampola, aitta, talli, riihi ja kaksi kellaria. Ympärillä on peltoja ja paljon metsää.


Suurin ahaa-elämyksesi sisustamisen suhteen?

- Hyvin suunniteltu on enemmän kuin puoliksi tehty!

Se, kuinka paljon remontissa ja sisustamisessa pystyy hyödyntämään vanhaa. Usein se vaatii hiukan enemmän aikaa ja vaivaa, mutta lopputulos on palkitseva.


Millainen oma tyylisi on?

- Rouhea ja country ripauksella ranskalaista tunnelmaa. Rakastan vanhoja taloja, huonekaluja ja esineitä, joilla on tarina.


Jos, niin miten oma tyylisi on kehittynyt tai muuttunut vuosien varrella?

- Oma tyyli on muuttunut astetta hillitymmäksi ja ehkä luonnonläheisemmäksi. Pidän nykyisin hirveästi luonnonmateriaaleista. Omaan tyyliin, ja vanhaan taloon, ei sovi minun mielestä mikään falski. Sistusratkaisut täytyy tehdä talon henkeä kuunnellen ja omaan makuun luottaen.


Onko sinulla bloggariesikuvaa tai -idolia?

- Varsinkin remontin aikana tuli luettua ja haettua tietoa paljonkin eri blogeista. Kaikki perinnerakentamista ja korjaamista käsittelevät blogit olivat oiva apu remppa-aikana aihetta käsittelevän kirjallisuuden ohella. Nykyisin tykkään seurata blogeja, jotka liittyvät sisustamiseen, vanhoihin taloihin ja omavaraisempaan elämään.


Haluatko suositella lukijoille jonkun toisen blogia?

- Suositeltavia blogeja olisi pitkä lista! Östermyran aurinko kertoo huikean kauniin talovanhuksen kunnostusurakasta ja perheestä, joka uskaltautui ottamaan haasteen vastaan remonttia pelkäämättä, ihailtavan lunkilla asenteella.


Haluatko sanoa jotain muuta?

- Jos olet joskus miettinyt oman blogin kirjoittamista, voin lämpimästi suositella! Blogin kautta on mahdollista tutustua huipputyyppeihin, ja se on hieno väylä itseilmaisuun! Blogin kirjoittamista ei kannata ottaa liian vakavasti, vaan kannattaa kirjoitella niistä asioista, jotka itseä ilahduttavat. Jos käy niin, että joku muukin tykkää jutuista, se on lisäplussaa!

12/03/2013

Esittelyssä: Pikkutalon elämääPikkutalon elämää -blogi löytyy osoitteesta:

http://pikkutalo.blogspot.fi

Tekstin on toimittanut Tarja Leponiemi  / Tarja's Snowland
Kuvat ovat Pikkutalon elämää -blogista.*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  * 

Miten kaikki alkoi?

Kolme vuotta sitten syksyllä. Ajatuksena oli ensin harjoitella omalla blogilla, ennenkuin aloitin työn puolesta pitämään toista blogia. Yksi tärkeimmistä motiiveista oli kirjallisen itseilmaisun ylläpitäminen ja parantaminen. Kävi niin että oman blogin pitäminen vei mennessään ja 
lopulta yhdistin myös sisustukseen liittyvät työasiat tänne.


Mitä blogistasi löytyy? 

Blogini on oikeastaan aika kaksijakoinen. Talvella sisustellaan sisällä, kesällä puutarhassa ja kasvihuoneessa. En oikein osaa luokitella tätä puutarhablogiksi, vaikka ulkosalla vietämmekin paljon aikaa.


Parasta bloggaamisessa on… 

Uudet tuttavuudet ja se lämmin yhteenkuuluvuuden tunne, joka välittyy kanssabloggaajista.


Bloggausurasi tähänastinen kohokohta on? 

Tottakai imarteli, kun sain kutsun mukaan Indiedays Inspirationiin, mutta luulenpa että suurempi wau oli ensimmäisen 100 000 kävijän rajapyykki. En voi millään uskoa että blogissani on vierailtu nyt jo yli 200 000 kertaa. Toki blogin kautta tulleet lehtijutut ovat omalla tavallaan olleet mielenkiintoisia ja hauskoja!


Suosikkiaiheitasi ovat? 

DIY sisustusjutut! Silloin kun minulla on aikaa tehdä jotain käsilläni, teen ja esittelen projekteja mielelläni. Meillä on sellainen diili mieheni kanssa, että hän kantaa kotiin vanhoja romuja ja sitten keksitään yhdessä, mitä niistä voisi tehdä. Ennen ei vaan ollut foorumia, missä voi kertoa ja näyttää hullut ideansa, mutta nykyäänpäs on!


Millaisesta kodista bloggaat?

Kotimme on 1924 rakennettu 120 m2 puutalo, jossa olemme viihtyneet jo yli 20 vuotta. Täällä olemme mahtuneet asumaan kahden lapsen kanssa ja nyt tämä on juuri sopivan kokoinen. Pohjaratkaisultaan talomme on pienempi kuin myöhemmin rakennetut ns. rintamamiestalot. Keskikerroksessa on ainoastaan kaksi huonetta, keittiö ja olohuone. Ylhäällä on kaksi makuuhuonetta ja alhaalla takkahuone / makuuhuone ja saunatilat. 
Puutarhamme on 1200m2 ja siellä sijaitsee blogilleni nimen antanut rakas Pikkutalomme, joka on tukikohtamme kesäisin. Mökille on lyhyt matka, ei tarvitse edes sanomalehden jakelua siirtää.


Mottosi sisustuksessa ja elämässä?

Elä tänään, huomisesta ei kukaan tiedä! Samaten voi ajatella sisustuksesta: Sisusta itsellesi, ei kodissasi kukaan muu asu!


Suurin ahaa-elämyksesi sisustamisen suhteen? 

Sisusta perheen kanssa, oman makunne mukaan niin, että jokainen teistä viihtyy ja tuntee kodin omakseen.


Millainen oma tyylisi on?

Hmmm…New England kohtaa Ruotsalaisen sisustustyylin? Oikeastaan, meillä on kolmea erilaista tyyliä kotona, koska meillä sisustellaan kolmea eri taloa.

Päätalossa ollaan siis vähän konservatiivisempia. Tummat kalusteet ja Howard-henkiset tuolit on valikoituneet vähän niinkuin itsestään tänne. Värit ovat vahvoja ja kodikkaita.

Pikkutalossa taas mennään enemmän Carl Larsson-henkeen; kepeästi, talonpoikaisesti ja taivaansinisin sävyin.

Uutena ilonaiheena on kasvihuoneemme, jonne olen koonnut kaikenlaisia romuja, tarpeeseen tai ei. Musta, pellava, valkoinen ja pläkkipelti, industrial henkeen. Väriä tuovat kesän kukkaset ja kasvukauden ihmeet.


Jos, niin miten oma tyylisi on kehittynyt tai muuttunut vuosien varrella?

- Aikoinaan, omaa kotia perustettaessa 30 vuotta sitten, olin kovin ihastunut Artekin vaaleaan ja kevyeen tyyliin. Tähän taloon muuttaessamme saimme kuin sattumankaupalla sukulaisilta ison kasan talonpoikaiskalusteita. Ne kunnostettiin kaikki ensimmäisinä kesinä pihamaalla ja siitä tuli kotimme sisustuksen runko, joka on ja pysyy.


Onko sinulla bloggariesikuvaa tai -idolia?

- Suosikkiblogini on ehdottomasti Kirjatoukan ja herra Kameran blogi. Verbaalisesti älykäs, monipuolinen, asiantunteva ja huikean kauniisti kuvitettu.


Haluatko suositella lukijoille jonkun toisen blogia?

- Seuraan mielelläni Diagnooosi Sisustusmaniaa ja ihailen kovasti Jovelan emännän sisua talopäiväkirjassaan. Punatukan huushollien energia on ehtymätöntä ja Akaasian alta-blogiin pääsee aina kauas karkuun, jos arki puristaa.

Kuluneen kolmen vuoden aikana olen löytänyt niin upeita blogeja, että tässä menisi koko päivä niitä luetellessa… Hei! Sinähän olet jo luetellut ne!


Haluatko sanoa jotain muuta?

- Kaikille teille, jotka harkitsette blogin aloittamista, suosittelen! Itse olen saanut tästä sisustuspäiväkirjan, upeita tuttavuuksia, uusia mahdollisuuksia ja valokuvausharrastuksen.