12/14/2013

Esittelyssä: Punainen Pihlaja

Punainen Pihlaja -blogi löytyy osoitteesta:Tekstin on toimittanut Tarja Leponiemi / Tarja's Snowland
Kuvat ovat Punainen Pihlaja -blogista.
*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  * 


Miten kaikki alkoi?

- Vuonna 2011 saimme kaupat lukkoon vuosia päässämme "kummitelleesta" vanhasta Pohjalaistalosta, "Pihlajasta". Taloa ostettaessa emme vielä tienneet, että muuttaisimme siihen pysyvästikin ihan kohta. Alkuperäisajatus oli ostaa talo jonkinlaiseksi tukikohdaksi synnyinseudultamme ja viettää siellä vapaa-aikaa.

Talo ja maaseudun rauha kuitenkin hurmasivat meidät nopeasti ja muutimme Tampereelta Etelä-Pohjanmaalle pieneen kylään vuonna 2012. Minulla oli haaveena aloittaa blogin kirjoittaminen jo remontin aikana taltioidakseni remontin etenemistä. Remonttiaika vei kuitenkin käytännössä kaiken vapaa-aikamme, joten blogin kirjoittamiselle ei jäänyt aikaa. Perustin blogin alakerran remontin ja muuttomme jälkeen viime kesänä, ja onhan tämä mukavaa hommaa!


Parasta bloggaamisessa on...

- Vuorovaikutus! Blogi on myös todella kiva paikka tallentaa pieniä hetkiä omasta elämästä.


Bloggausurasi tähänastinen kohokohta on?
- Jokainen uusi lukija hämmästyttää ja yhtäaikaa lämmittää mieltä suunnattomasti.


Suosikkiaiheitasi ovat? 

- Remppaaminen, vanhojen materiaalien kierrättäminen, sisustaminen, DIY, ruoka, kasvimaa, maalaiselämä ja luonto. Aika pitkälle annan fiiliksen viedä. Sisustusaiheista on rönsyilty hiukan sinne ja tänne.


Millaisesta kodista bloggaat?

- 1800-1900 luvun vaihteen pohjalaistalosta. Pihapiiristä löytyy vanhoja rakennuksia; navetta, lampola, aitta, talli, riihi ja kaksi kellaria. Ympärillä on peltoja ja paljon metsää.


Suurin ahaa-elämyksesi sisustamisen suhteen?

- Hyvin suunniteltu on enemmän kuin puoliksi tehty!

Se, kuinka paljon remontissa ja sisustamisessa pystyy hyödyntämään vanhaa. Usein se vaatii hiukan enemmän aikaa ja vaivaa, mutta lopputulos on palkitseva.


Millainen oma tyylisi on?

- Rouhea ja country ripauksella ranskalaista tunnelmaa. Rakastan vanhoja taloja, huonekaluja ja esineitä, joilla on tarina.


Jos, niin miten oma tyylisi on kehittynyt tai muuttunut vuosien varrella?

- Oma tyyli on muuttunut astetta hillitymmäksi ja ehkä luonnonläheisemmäksi. Pidän nykyisin hirveästi luonnonmateriaaleista. Omaan tyyliin, ja vanhaan taloon, ei sovi minun mielestä mikään falski. Sistusratkaisut täytyy tehdä talon henkeä kuunnellen ja omaan makuun luottaen.


Onko sinulla bloggariesikuvaa tai -idolia?

- Varsinkin remontin aikana tuli luettua ja haettua tietoa paljonkin eri blogeista. Kaikki perinnerakentamista ja korjaamista käsittelevät blogit olivat oiva apu remppa-aikana aihetta käsittelevän kirjallisuuden ohella. Nykyisin tykkään seurata blogeja, jotka liittyvät sisustamiseen, vanhoihin taloihin ja omavaraisempaan elämään.


Haluatko suositella lukijoille jonkun toisen blogia?

- Suositeltavia blogeja olisi pitkä lista! Östermyran aurinko kertoo huikean kauniin talovanhuksen kunnostusurakasta ja perheestä, joka uskaltautui ottamaan haasteen vastaan remonttia pelkäämättä, ihailtavan lunkilla asenteella.


Haluatko sanoa jotain muuta?

- Jos olet joskus miettinyt oman blogin kirjoittamista, voin lämpimästi suositella! Blogin kautta on mahdollista tutustua huipputyyppeihin, ja se on hieno väylä itseilmaisuun! Blogin kirjoittamista ei kannata ottaa liian vakavasti, vaan kannattaa kirjoitella niistä asioista, jotka itseä ilahduttavat. Jos käy niin, että joku muukin tykkää jutuista, se on lisäplussaa!

4 kommenttia: