12/03/2013

Esittelyssä: Pikkutalon elämääPikkutalon elämää -blogi löytyy osoitteesta:

http://pikkutalo.blogspot.fi

Tekstin on toimittanut Tarja Leponiemi  / Tarja's Snowland
Kuvat ovat Pikkutalon elämää -blogista.*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  * 

Miten kaikki alkoi?

Kolme vuotta sitten syksyllä. Ajatuksena oli ensin harjoitella omalla blogilla, ennenkuin aloitin työn puolesta pitämään toista blogia. Yksi tärkeimmistä motiiveista oli kirjallisen itseilmaisun ylläpitäminen ja parantaminen. Kävi niin että oman blogin pitäminen vei mennessään ja 
lopulta yhdistin myös sisustukseen liittyvät työasiat tänne.


Mitä blogistasi löytyy? 

Blogini on oikeastaan aika kaksijakoinen. Talvella sisustellaan sisällä, kesällä puutarhassa ja kasvihuoneessa. En oikein osaa luokitella tätä puutarhablogiksi, vaikka ulkosalla vietämmekin paljon aikaa.


Parasta bloggaamisessa on… 

Uudet tuttavuudet ja se lämmin yhteenkuuluvuuden tunne, joka välittyy kanssabloggaajista.


Bloggausurasi tähänastinen kohokohta on? 

Tottakai imarteli, kun sain kutsun mukaan Indiedays Inspirationiin, mutta luulenpa että suurempi wau oli ensimmäisen 100 000 kävijän rajapyykki. En voi millään uskoa että blogissani on vierailtu nyt jo yli 200 000 kertaa. Toki blogin kautta tulleet lehtijutut ovat omalla tavallaan olleet mielenkiintoisia ja hauskoja!


Suosikkiaiheitasi ovat? 

DIY sisustusjutut! Silloin kun minulla on aikaa tehdä jotain käsilläni, teen ja esittelen projekteja mielelläni. Meillä on sellainen diili mieheni kanssa, että hän kantaa kotiin vanhoja romuja ja sitten keksitään yhdessä, mitä niistä voisi tehdä. Ennen ei vaan ollut foorumia, missä voi kertoa ja näyttää hullut ideansa, mutta nykyäänpäs on!


Millaisesta kodista bloggaat?

Kotimme on 1924 rakennettu 120 m2 puutalo, jossa olemme viihtyneet jo yli 20 vuotta. Täällä olemme mahtuneet asumaan kahden lapsen kanssa ja nyt tämä on juuri sopivan kokoinen. Pohjaratkaisultaan talomme on pienempi kuin myöhemmin rakennetut ns. rintamamiestalot. Keskikerroksessa on ainoastaan kaksi huonetta, keittiö ja olohuone. Ylhäällä on kaksi makuuhuonetta ja alhaalla takkahuone / makuuhuone ja saunatilat. 
Puutarhamme on 1200m2 ja siellä sijaitsee blogilleni nimen antanut rakas Pikkutalomme, joka on tukikohtamme kesäisin. Mökille on lyhyt matka, ei tarvitse edes sanomalehden jakelua siirtää.


Mottosi sisustuksessa ja elämässä?

Elä tänään, huomisesta ei kukaan tiedä! Samaten voi ajatella sisustuksesta: Sisusta itsellesi, ei kodissasi kukaan muu asu!


Suurin ahaa-elämyksesi sisustamisen suhteen? 

Sisusta perheen kanssa, oman makunne mukaan niin, että jokainen teistä viihtyy ja tuntee kodin omakseen.


Millainen oma tyylisi on?

Hmmm…New England kohtaa Ruotsalaisen sisustustyylin? Oikeastaan, meillä on kolmea erilaista tyyliä kotona, koska meillä sisustellaan kolmea eri taloa.

Päätalossa ollaan siis vähän konservatiivisempia. Tummat kalusteet ja Howard-henkiset tuolit on valikoituneet vähän niinkuin itsestään tänne. Värit ovat vahvoja ja kodikkaita.

Pikkutalossa taas mennään enemmän Carl Larsson-henkeen; kepeästi, talonpoikaisesti ja taivaansinisin sävyin.

Uutena ilonaiheena on kasvihuoneemme, jonne olen koonnut kaikenlaisia romuja, tarpeeseen tai ei. Musta, pellava, valkoinen ja pläkkipelti, industrial henkeen. Väriä tuovat kesän kukkaset ja kasvukauden ihmeet.


Jos, niin miten oma tyylisi on kehittynyt tai muuttunut vuosien varrella?

- Aikoinaan, omaa kotia perustettaessa 30 vuotta sitten, olin kovin ihastunut Artekin vaaleaan ja kevyeen tyyliin. Tähän taloon muuttaessamme saimme kuin sattumankaupalla sukulaisilta ison kasan talonpoikaiskalusteita. Ne kunnostettiin kaikki ensimmäisinä kesinä pihamaalla ja siitä tuli kotimme sisustuksen runko, joka on ja pysyy.


Onko sinulla bloggariesikuvaa tai -idolia?

- Suosikkiblogini on ehdottomasti Kirjatoukan ja herra Kameran blogi. Verbaalisesti älykäs, monipuolinen, asiantunteva ja huikean kauniisti kuvitettu.


Haluatko suositella lukijoille jonkun toisen blogia?

- Seuraan mielelläni Diagnooosi Sisustusmaniaa ja ihailen kovasti Jovelan emännän sisua talopäiväkirjassaan. Punatukan huushollien energia on ehtymätöntä ja Akaasian alta-blogiin pääsee aina kauas karkuun, jos arki puristaa.

Kuluneen kolmen vuoden aikana olen löytänyt niin upeita blogeja, että tässä menisi koko päivä niitä luetellessa… Hei! Sinähän olet jo luetellut ne!


Haluatko sanoa jotain muuta?

- Kaikille teille, jotka harkitsette blogin aloittamista, suosittelen! Itse olen saanut tästä sisustuspäiväkirjan, upeita tuttavuuksia, uusia mahdollisuuksia ja valokuvausharrastuksen.2 kommenttia:

  1. Kiitos ja rutistus akaasian alta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja halaus Akaasian alle! Tämä on todlla ihana idea Tarjalta, kerätä riippumattomasti sisustusblogit yhteen paikkaan löydettäväksi!

      Poista