12/26/2013

Esittelyssä: Peltotien päässäPeltotien päässä -blogi löytyy osoitteesta:

http://www.peltotienpaassa.com


Tekstin on toimittanut Tarja Leponiemi / Tarja's Snowland
Kuvat ovat Peltotien päässä -blogista.* * * * * * * * * * * * * * *

Miten kaikki alkoi?

- Aloitin blogin tammikuun lopussa 2013. Olin sitä jo pitkään miettinyt, mutta vasta ystävän kehoitus sai tarttumaan toimeen. Kirjoitin rakennuspäiväkirjaa erääseen sisustuslehteen rakennusprojektistamme vuonna 2009 ja silloin suunnittelin aloittavani myös rakentamisesta kertovan blogin. No, ehkä hyvä etten aloittanut, sillä siinä vaiheessa elämää aika ei todennäköisesti olisi riittänyt kaikkeen.


Parasta bloggaamisessa on...

- Parhaita asioita on monta - itselleni hyvin tärkeässä osassa on valokuvaus, joka on teini-iästä saakka mukana kulkenut harrastus. Kirjoittamisesta pidän myös kovasti. Ilman blogiharrastusta en varmastikaan kuvaisi kotiamme näin ahkerasti.

Ajatustenvaihto lukijoiden kanssa on aina hienoa - kommentit ilahduttavat kovasti ja saavat hymyilemään. Tuntuu, että monista usein kommentoivista on tullut ihan ystäviä, vaikka koskaan ei ole tavattukaan.


Suosikkiaiheitasi ovat? 

- Blogini pääpiste on sisustusaiheissa, mutta mukana on myös
lifestylea - perhe-elämää ja ajatuksia arjesta. Koska asumme ihan maaseudulla, niin yritän ujuttaa myös sitä maalaiselämää hieman mukaan juttuihin.


Millaisesta kodista bloggaat?

- Kotimme on pitkälti itse suunniteltu ja pitkästä tavarasta rakennettu. Tilaa meillä on noin 300 m2 kahdessa kerroksessa. Vaikka olemme asuneet tässä kodissa jo muutaman vuoden, niin valmis se ei suinkaan ole. Hitaasti itse tehden edetään, mutta se on meille sopiva elämäntyyli. Pikkuhiljaa olemme siirtyneet myös tuonne pihan puolelle, vaikka puutarhasta ei vielä voi puhuakaan.


Millainen oma tyylisi on?

- Lempivärini ovat hyvin maanläheisiä: valkoinen, ruskea, harmaa, musta ja vihreä. Sisustustyyli taitaa olla vähän sekamelska - vaikutteita on Amerikan itärannikolta, mutta pidän myös modernista tyylistä ja kovasti toivoisin mukaan myös hippusen teollisuustyyliä.

Tärkeintä on kuitenkin kodikkuus ja perheenjäsenten viihtyvyys. Pidän selkeistä linjoista ja mielestäni romantiikka kuuluu parisuhteeseen, ei sisustukseen. Vanhat huonekalut ja esineet ovat tärkeitä ja niitä meille onkin kertynyt jonkin verran. On hienoa, että vaikkapa vanha penkki tai kaappi voi nyt jatkaa elämää täällä meidän kodissa.


Jos, niin miten oma tyylisi on kehittynyt tai muuttunut vuosien varrella?

- Oma sisustustyylini on muuttunut vuosien aikana selkeämpään suuntaan. Näin on käynyt myös värien kohdalla. Reilu kymmenen vuotta sitten kodissamme oli paljon esillä tarpeettomia koriste-esineitä, nyt vain ne tärkeimmät. Koska nyt eletään melkoisen täyttä elämänvaihetta, niin koti on nimenomaan paikka levähtää ja rauhoittua. Se onnistuu paremmin, kun kaikki nurkat ei ole kuorrutettu tavaroilla. Silti minimalistinen sisustus ei ole missään nimessä se minun juttuni. Eikä kyllä miehenkään.


Haluatko suositella lukijoille jonkun toisen blogia?

Monday to Sunday Home:
Blogin rennon tyylikkäästä sisustustyylistä pidän kovasti ja sieltä olen saanut monta hyvää ideaa ja vinkkiä. Blogin kuvat ovat aina upeita ja niissä on lämmin tunnelma.

Akaasian Alta:
Perhe-elämää Kenian auringon alla. Niin erilaista, mutta silti paljon tuttuja ajatuksia. Blogin kirjoitustyyli vie mukanaan ja kuvien myötä on ihana hypähtää hetkeksi pois omista arkiympyröistä.

Form Follows Function:
Tässä blogissa sisustetaan kaunista ja persoonallista kotia, mutta myös myös jaetaan valtavasti sisustustietoutta ja neuvoja ammattaisen näkökulmasta.2 kommenttia:

 1. Peltotien päässä ihan oikeasti vierailleena voin vakuuttaa, että koti on todellisuudessa vieläkin kodikkaampi ja lämminhenkisempi kuin mitä kaikki Päivin kauniit kuvat antavat ymmärtää :). Vaatimattomuus kaunistaa, mutta tässä tapauksessa se on turhaa :)

  Ja todella kiva idea tämä sivukonttori. Tännekin päädyin samaisen Peltotien päästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana kuulla Annukka kommenttisi Päivin kodista! Ja lämmin kiitos myös, että viihdyt täällä sivukonttorilla :)

   Poista